Viata la Tara - cu Violeta Anghel
Dialogul colegilor nostri la Radio Antena Satelor.
30 august 2017
Clinica ALIAT Teen Bucuresti
Clinica ALIAT Bucuresti angajeaza medic psihiatru adulti
21 septembrie 2020

Campania Antena 1 – Vorbim despre motivele cresterii ratei de alcool in romania

rata-alcool-romania

Statistici alarmante: românii sunt în topul mondial la consumul de alcool. Iar cauzele sunt surprinzătoare

Grijile, stresul şi neîmplinirele sunt principalele motive pentru care românii consumă din ce în ce mai mult alcool, cred specialiştii. Românii sunt printre cei mai mari consumatori de alcool din lume, arată un studiu al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Iar la nivel european, suntem pe locul 3.

Un român a consumat în 2016 peste 30 de litri de băuturi alcoolice, cu cinci la sută mai mult faţă de anul precedent, iar în continuare, preferata noastră rămâne berea.

În cazul majorității persoanelor cu un consum problematic de alcool, totul se întâmplă pe un fond de epuizare fizică sau emoţională.

Viciul schimbă dramatic vieţile multor oameni.  O singură clinică de dezalcoolizare primeşte, într-o singură lună, peste 100 de pacienţi noi doar în Capitală.

De cele mai multe ori, marii băutori au steatoză hepatică, adică ficat încărcat gras, lucru care le afectează starea de sănătate şi îi face să aibă un metabolism mai lent.

Consumat în cantităţi mari, alcoolul duce la gastrită, pancreatită sau ciroză hepatică, adică boli serioase ale tractului digestiv.

Iar dacă pentru educaţie sau sănătate alocăm bugete infime, pentru băutură se găsesc mereu bani. Într-un an, un român plăteşte în medie cel puţin 100 de lei pentru a-şi stinge setea cu alcool.
 
Daca ti-a placut acest articol, recompenseaza-ne cu un Like